Bio bez kompromisů

ZUII ORGANIC – Dekorativní Bio kosmetika z květin je naprosto bez kompromisů

Zdá se Vám takový úvod zvláštní nebo dokonce až divný? Pojďte se s námi podívat do zákulisí certifikací a vůbec označování "bio" a "přírodní".

Proč je "certifikované Bio" prostě lepší, a přesto je v něm rozdíl?

Spotřebitelé si stále více uvědomují toxické účinky chemických látek a toxinů obsažených v některých kosmetických přípravcích. Věděli jste ale, že přírodní kosmetika (bez certifikátu) musí mít v "nejhorším případě" jen 1 % přírodních složek, aby se mohla nazývat přírodní? A co je tedy zbývajících 99 %, když ne přírodní?
Studujte složení, budete možná velmi udiveni.

Podnikání a etika, aneb obchod s "přírodou“

Australská dekorativní bio kosmetika z květin ZUII ORGANIC je více než jen "přírodní"! Celý sortiment výrobků je certifikován jako ekologický a je oceněn řadou mezinárodně uznávaných cena a ekologických certifikátů.

„Protože my jako společnost jsme nejen eticky zavázáni k "BIO" prostřednictvím vize lásky k přírodě, ale navíc chceme vrátit humánní, přirozený a ohleduplný způsob života do centra podnikání a interakce člověka s našimi výrobky.“  Rose Beezy – zakladatelka a tvůrkyně značky ZUII

IMG_4167

Na rozdíl od mnoha takzvaných "přírodních" minerálních výrobků nebo výrobků bez certifikátu splňují všechny organické složky organické kosmetiky z květin Zuii nejvyšší standardy ekologické certifikace. Taková certifikace  sama o sobě, zakazuje používání látek, které se bohužel z ekonomických důvodů stále v hojném množství používají v mnoha neekologických, ale i certifikovaných „přírodních“ kosmetických přípravcích. Jedná se o látky které, nejsou prospěšné ani pro lidi, ani životní prostředí.

ZUII můžete věřit

V ZUII ORGANIC se nemíchají bio, přírodní a necertifikované výrobky v jednom sortimentu. ZUII ORGANIC striktně odmítá i vágní a vyhýbavé formulace typu "složky, pokud možno z přírodního nebo bio pěstování". Každý spotřebitel má právo na přesné, a hlavně pravdivé informace! Dekorativní biokosmetika z květin od ZUII ORGANIC proto vždy používá nejvyšší možný podíl Bio surovin. To je nejméně 95 % z verifikovatelných látek.

Certifikace zajišťující bezpečnost

Kromě nejvyšší celosvětově uznávané biokosmetické certifikace BDIH/COSMOS ORGANIC má ZUII ORGANIC také australský certifikát NASAA a certifikáty "Halal", "Cruelty Free" a "Vegan friendly".

LogoZertFooter

Důležité informace: BDIH/COSMOS ORGANIC není totéž co BDIH/COSMOS NATURAL, protože BDIH/COSMOS NATURAL je certifikace čistě přírodní kosmetiky, nikoli kosmetiky bio. Certifikace BDIH/COSMOS ORGANIC patří mezi nejpřísněji posuzovanou certifikaci, která vylučuje mnoho zejména konzervačních látek, povolených volnějšími certifikáty.

IONC-COSMOS ORGANIC

ZUII ORGANIC odmítá používání nebezpečných nebo škodlivých chemických látek, přísad a plnidel. Jsme hrdí na každé složení naší Bio kosmetiky a otevřeně zveřejňujeme všechny naše ingredience. Používáme pouze ty nejlepší dostupné suroviny. Výrobce ZUII se z celého srdce zavázal k výrobě nejlepší certifikované bio dekorativní kosmetiky na světě. Pro vegany máme seznam všech veganských produktů ZUII.

Ve společnosti ZUII znamená bio opravdu a především bio.

Co je důležité vědět při čtení obalů kosmetiky?

Podíl minerálů a vody se do podílu bio složek nezapočítává, protože minerály ani vodu nelze vyrábět, a tedy certifikovat bio. To však také znamená, že kosmetika s vysokým obsahem minerálů a relativně malým množstvím skutečných bio složek může stále vykazovat vysoký obsah bio látek. Dekorativní Biokosmetika ZUII však není založena na minerálech, ale na květinách v jejich různé podobě (sušené, oleje), ale vždy v bio kvalitě. Minerály jsou přidávány ve velmi malém množství pro získání barev. Květiny jsou základní složkou ZUII. To znamená, že ZUII má skutečně velmi vysoký podíl bio složek v celém výrobku, min. 95%, nejen ve vypočteném poměru.

Crumbled Rose Creative

Je toho ještě mnohem víc, co se ukrývá za oponou bio businessu a my Vás budeme postupně informovat. Je důležité vědět, jak číst obaly a zjistit pravdu. Každopádně u Zuii si můžete být jisti, že máte květy na své tváři.

Tým BioBoutique